Malevich, blanc sobre blanc i la crema vichyssoise (CAT)

Malevich, blanc sobre blanc i la crema vichyssoise (CAT)

Kazimir Malevich (1878-1935) va ser un pintor rus d’origen ucraniano i de familia polonesa, conegut sobretot per ser el pare del suprematisme. Va nèixer a Kiev, Ucrania, al 1879, tot i que de ben jove se’n va anar a Moscoú, on va estudiar art. La seva familia volia que fos sacerdot, tot i que ell s’hi va negar, i de fet es va declarar ateu

Va passar per molts d’estils distints, desde l’impressionsime, al fauvisme, el futurimse i el cubisme. A partir de tots aquests estils va anar evolucionant fins a crear la seva pròpia corrent d’avantguarda: el suprematisme, la supremacia de l’abstracció.  Al 1915 escriu el seu manifest i pinta Quadrat negre sobre blanc, obra clau en les avantguardes del segle XX. Aquesta obra es va mostrar per primer cop a la ”0.10 Última Expoició Futurista” a Petrograd.

«El suprematisme obre l’art a noves possibilitats, ja que al cesar l’anomenada consideració per la correspondència amb l’objecte, es fa possible transportar a l’espai una percepció plàscia reproduïda en el pla d’una pintura. L’artista, el pintor, ja no està lligat al llenç, al pla de la pintura, sinó que és capaç de trasladar les seves composicions de la tela a l’espai»  

Fragment del Manifest Suprematista, de Malevich.

Blanc sobre blanc, conegut també com Composició suprematista, és un oli sobre llenç de 1918, que actualment es troba al MoMA de Nova York. Segurament aquesta és una de les obres límit del suprematisme, en la que es porta a l’extrem l’abstració i el minimalisme, tant de formes com de colors. Tot i això, podem observar la textura rugosa de la pintura, i les distintes tonalitats de blanc. 

Composició suprematista: Blanc sobre blanc, Malevich, 1918.

Malevich creia que el blanc era el color de l’infinit, i era sinònim d’un món utòpic, al que només es podia arribar mitjançant l’art no subjectiu. És una pintura molt complexa, que cronològicament s’ubica un any després de la revolució russa, que enllaçen amb aquestes idees de Malevich d’alliberació estètica, social i política. Poc després d’aquesta obra Malevich abandona la pintura i es dedica a la docència.

Així doncs, basant-me amb la senzillesa i el minimalisme de blanc sobre blanc, de Malevich, la recepta d’aquesta setmana és una crema de porros, o vichyssoise, ideal per servir aquests dies de calor, ja que es pot menjar ben freda, amb glaçons! A continuació us deixo la videorecepta i la recepta escrita. 

Vichyssoise

Eating Arts
Una crema de porros i ceba, ideal per menjar quan fa més calor, ja que es pot servir ben freda!
Plato Appetizer
Cocina French

Ingredientes
  

 • 500 g aigua
 • 1 brick nata (uns 200 ml)
 • 2 porros (la part blanca)
 • 2 patates
 • 1 ceba
 • Oli d'oliva
 • 30 g de mantega
 • Sal
 • Pebre bo

Elaboración paso a paso
 

 • El primer pas és netejar i tallar les verdures.
 • A continuació dins una olla sofregim la ceba i els porros amb l'oli i la mantega.
 • Afegim l'aigua, la sal, el pebre bo i les patates, i deixem que bulli uns 20 min, fins que la verdura estigui completament cuita.
 • Trturem la mescla, afegim la nata i tornem a cuinar uns 10 minuts més. I voilà!!
 • La crema es pot menjar calenta o freda. A casa sempre la deixem refredar i la servim amb uns glaçons, perquè estigui ben freda.

Per saber-ne més:Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating