El suprematisme, cercle negre i les magdalenes de xocolata (CAT)

El suprematisme, cercle negre i les magdalenes de xocolata (CAT)

El suprematisme va ser un moviment artístic d’avanguarda encapçalat pel rus Kazimir Malevich (1878-1935). Un art no descriptiu i abstracte, basat en formes geomètriques simples i colors plans i primaris. Malevich va escriure el manifest suprematista al 1915, i al mateix any va presentar 39 de les seves composicons a la Última Exposició Futurista, celebrada a Petrograd. L’artista va titular el seu conjunt “Nou realisme pictòric: o suprematisme, del llatí Supremus, que significa superior

En aquesta exposició va presentar una de les seves obres més reconegudes: Quadrat negre sobre fons blanc, en la que l’artista buscava l’eliminació total de la represetació objectiva. Malevich considerava el suprematisme com el culmen del desenvolupament artístic, tot i que va ser un moviment relativament curt (com la majoria de moviments d’avantguarda), ja que va durar aproximadament fins al 23. Malevich va dividir el moviment en tres etapes: la primera va ser negre, la segona multicolor i la tercera blanca, i les formes bàsiques foren la creu, el quadrat i el cercle. 

Malevich va deixar de pintar al 1917 i es va dedicar a l’ensenyança. De fet, de les seves doctrines va sorgir el constructivisme. Malauradament aquests moviments d’avantguarda xoquen amb la política de Stalin, qui va rebutjar l’art abstracte.  

Per suprematisme entenc la supremacia de la sensibilitat pura en les arts figuratives. […] El naturalisme acadèmic, el natrualisme dels impressionsites, el cezannisme, el cubisme, etc… En certa mesura, no són més que mètides dialectics que, per sí mateixos, no determinen en absolut el valor específic de la obra d’art.

Una representació subjectiva en sí matexia (es a dir, allò objectiu com únic fi de la representaicó) és quelcom que no té res a vuere amb l’art; i tot i això, la utilització d’allò objectiu en una obra d’art no exclou que tal obra tenugui un altíssim valor artístic. 

Fragment del Manifest Suprematista, de Malevich.
Cercle negre, Malevich, Ca. 1923.

Semblant al quadrat negre sobre fons blanc trobem cercle negre, de Ca. 1923, que representa el tot dins el res, és a dir, Malevich representa allò irrepresentable. Aquesta obra actualment es troba al Museu d’Art Rus i va ser creada per la Bienal de Venècia, tot i que mai va arribar a exposar-se’hi, per uns malentesos dels organizador rusos. Això no va caure bé a l’artista, tot i que en aquell moment va prendre consciència de que el suprematisme geomètric havia arribat al seu límit de desenvolupament.

Basant-me en el cercle negre de Malevich sobre fons blanc la recepta d’aquesta setmana són unes magdalenes de xocolata super esponjoses. La recepta és de Delicious Martha, una de les blogger gastronòmiques que més m’agrada. A continuació us deixo la videorecepta i la recepta escrita!

Magdalenes de xocolata

Eating Arts
La millor recepta de magdalenes de xocolata que he fet mai (i n'he fet moltes). Amb un sabor molt intens de xocolata i molt esponjoses!
Tiempo de preparación 10 minutos
Tiempo de cocción 12 minutos
Tiempo total 22 minutos
Plato Dessert
Cocina American
Raciones 12 magdalenes

Ingredientes
  

  • 140 g farina
  • 90 g sucre (blanc, morè, de coco…)
  • 40 g cacau
  • 5 g bicarbonat
  • 5 g llevat químic
  • 1 pessic de sal
  • 5 g suc de llimona
  • 115 g de llet (pot ser animal o vegetal, a mi m'ha funcionat amb llet de soja)
  • Essència de vainilla
  • 1 ou
  • 90 ml oli d'oliva
  • Xocolata postres al gust

Elaboración paso a paso
 

  • El primer pas és mesclar la llet i el suc de llimona, de tal forma que la llet quedi tallada (tipus buttercream), i ho deixem reposar uns minuts.
  • Dins un bol mesclem tots els ingredients secs: la farina, el cacau, el sucre, el bicarbonat, el llevat químic i la sal.
  • Dins un altre recipient batem l'oli, la vainilla, l'ou i la llet amb llimona fins que quedi una mecla homogènia.
  • Anem afegint cullerades de la mescla seca dins la mescla líquida fins que quedi tot integrat. A continuació afegim trossos de xocolata i mesclem.
  • Omplim les càpsules de magdalena d'una en una, fins la meitat, i ho portem al forn, que estarà calent a 180º, durant 12 minuts. I voilà!! Les millors magdalenes del món.

Per saber-ne més:



Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating