Lilla Cabot Perry, la tassa de te i el matcha latte (CAT)

Lilla Cabot Perry, la tassa de te i el matcha latte (CAT)

Lilla Cabot Perry (1848-1933) va ser una pintora impressionista estatunidenca, de Boston, Massachusetts. De familia acomodada, va tenir desde jove contacte amb figures de la cultura, com Louisa May Alcott, autora de Donetes (1868). 

Va ser una pintora autodidacta, i no va ser fins als 36 anys que va començar a rebre lliçons d’art. Va viajar a Europa: a Alemanya, Espanya i França, on va rebre classes de pintura a París. Al 89 va participar al Saló amb dues de les seves obres i va conèixer a Monet, qui va brindar-li una nova visió de l’art, i la va introduir a l’impressionisme. Aquesta amistat va suposar per Lilla passar molts estius a Giverny, la casa de Monet.

Degut al treball del seu marit, que era professor d’anglès, també van viure uns anys a Japó, i això es veu reflexat en les obres d’aquest període. Aquest és un fet relevant, ja que l’art occidental d’aquest període, en concret del que es feia a París, va ser molt influenciat per la cultura nipona, el que es coneix com a japonisme. Aquesta influència va començar amb els impressionistes.

La majoria de les seves obres són retrats femenins, com tassa de te o senyora a la taula del te, però també podem trobar paisatges de les seves èpoques a Giverny i del Japó.

És per això que, relacionant les seves escenes de te i els japonismes, la recepta d’aquesta setmana és un te matcha amb llet i gel, ideal ara que s’apropa l’estiu i el calor. El te matcha presenta la pecularitat de que les fulles no s’infusionen, com es habitual en els tes, sinó que es capolen i es dissolen dins aigua calenta. Aquest procés és tota una ceremonia al Japó. A més, el matcha té moltes propietats beneficioses, com el seu alt contingut en antioxidants o enforteix el sistema immunitari, entre molts altres beneficis. A continuació us deixo la vídeo-recepta i la recepta escrita. 

Iced Matcha Latte

Eating Arts
Una beguda molt refrescant i fàcil de preparar amb només 4 ingredients!!
Tiempo de preparación 5 minutos
Plato Drinks
Cocina Japanese
Raciones 2 persones

Ingredientes
  

  • 1 tassó/got d'aigua
  • 1 tassó/got de llet o beguda vegetal
  • 1 culleradeta de te matcha
  • Glaçons de gel

Elaboración paso a paso
 

  • El primer pas és encalentir l'aigua.
  • A continuació dipositem el te matcha dins l'aigua calenta i amb unes varilles elèctriques barrejem bé la mescla fins que no quedin grums.
  • Dins un tassó (got) afegim llet o beguda vegetal (si és una mica dolça de gust millor, així no fa falta afegir cap endolçant), i tres o quatre glaçons.
  • El darrer pas és afegir el te matcha per sobre i voilà!!


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating