Matisse i el batut verd (CAT)

Matisse i el batut verd (CAT)

La ratlla verda, 1905, és un retrat a l’oli fet per Henri Matisse de la seva dona, Amelie. El tractament del color és una novetat, i això és el que caracteritzarà els fauvistes: l’ús indiscriminat del color. 

El títol de fauvistes va venir per la crítica de principi de segle, que considerava les pintures bàrbares i realitzades per feres, o “fauves” en francès. Tal vegada Matisse és el pintor més representatiu d’aquesta breu corrent artística, que es basa en la utilització de colors purs i utilitzats de forma arbitrària, a més de la línia cloisoné. Els fauvistes defensaven que a partir del color es podia plasmar una emoció, i és el que intenta fer Matisse en aquesta obra, mostrant-mos com veu ell a la seva dona, essent el cromatisme allò més important. 

Per entendre el fauvisme és indispensable contextualitzar el moment de principis de segle: un autèntic rebuig cap a les acadèmies i el naixement de les avantguardes. Així dons, la pintura era entesa com quelcom lliure i aquesta llibertat es representava amb la utilització d’aquets colors arbitraris. També és interessant captar l’essència japonesa d’aquesta obra, que en aquell moment era una font d’inspiració indispensable a París. 

La recepta d’avui està inspirada en la obra de Matisse ja que, al igual que La ratlla verda, aquest batut aparentment no és el que sembla. Els batuts verds tenen un aspecte peculiar, no pareixen el que són, i sent que d’alguna manera això és el mateix que feien els fauvistes amb la utilització arbitrària dels colors. 

Així dons, aquí us deixo la recepta d’un dels meus berenars preferits: un sorprenent batut d’espinacs (que no fa gust a espinacs)!!

Batut Verd

Eating Arts
Un deliciós batut d'espinacs i fruites (el color engana!!).
Tiempo de preparación 5 minutos
Tiempo total 5 minutos
Plato Drinks
Cocina Healthy
Raciones 2 tassons

Ingredientes
  

 • 2 grapades d'espinacs (tallats i nets… Jo utilitzo els de bossa)
 • 2 grapades de mango a daus (congelat o fresc)
 • 1 plàtan madur (es pot substituir per un iogurt. És indispensable per espessir la mescla).
 • 1 grapada de gerds
 • 1 tassó de llet vegetal 

  (es pot regular la quantitat depenent de l’espessor que es vulgui aconseguir). 

Altres opcions delicioses (realment es pot usar qualsevol fruita)

 • 1 kiwi
 • 1 grapada de pinya a daus (congelada o fresca)

Elaboración paso a paso
 

 • Triturar-ho tot dins un processador d'aliments o una thermomix fins que quedi una mescla homogènia.
 • Si es vol es pot passar per un colador per llevar les petites miques, però personalment considero que li donen una bona textura al batut (i són una molt bona font de fibra i vitamines).

Per saber-ne més:Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating