Ralph Steiner, l’anunci publicitari i les cistelles d’ou i pernil (cat)

Ralph Steiner, l’anunci publicitari i les cistelles d’ou i pernil (cat)

Ralph Steiner (1899-1986) va ser un fotògraf estatunidenc i una figura clau en l’avantguarda cinematogràfica dels anys 30. Va estudiar química, i al 1921 va començar a estudiar fotografia. Una de les seves primeres feines va ser la realització de planxes de fotogravat pel film de Flaherty: Nanook l’esquimal (Nanook of the North, 1922), considerat com el primer doculemtal. 

Cartell del film Nanook l’esquimal, 1922.

Va treballar com a fotògraf freelance a Nova York, sobretot en publicitat, i al 1925 va obrir un estudi de fotografia al carrer 47. Uns anys després, encoratjat pel també fotògraf Paul Strand (1890-1976), amb qui va treballar distints cops, es va unir a la Film & Photo League, una organització de cineastes i fotògrafs que pretenien utilitzar en cinema per aconseguir un canvi social. Aquesta etapa va marcar fortament la seva obra, ja que a partir d’aquí es va ajuntar amb Nykino, una agrupació de cinesastes d’esquerres que feien films per a mítings i vagues, tot i que la majoria de la obra de Steiner d’aquest període es va perdre en un incendi. Va treballar a Hollywood durant quatre anys com a escriptor, i al tornar a Nova York va començar a treballar per revistes de moda com Vogue. 

Cal destacar a Steiner com a mentor de Walker Evans, ja que va donar-li consell i el va ajudar, a més de deixar-li una de les seves càmeres. 

Un dels seus primers films va ser Mechanical Principles, de 1933, un film abstracte on es veuen engranatges en moviment, i a mi em recorda molt a una de les escenes de Modern Times, de Charles Chaplin, 1936. Va conèixer Chaplin el film de Steiner? A més, també podem relacionar el film amb una fotografia del mateix Steiner on retrata a Louis Lozowick (anys 20-30).

És interessant pensar que un artista d’esquerres com Steiner, que va pertànyer a la Film & Photo League, i a Nykino, treballés també a Hollywood, on pocs anys després hi ha haver una persecució cap a tots els possibles simpatitzants comunistes (Maccarthisme).

Eight O’Clock coffee, Steiner, 1935.

Steiner va ser un pioner en la fotografia moderna, que es caracteritzava per imatges amb un focus nítid que enfatitzaven les composicons geomètriques, i Steiner ho va portar a l’àmbit de la fotografia publicitària, endinsant-se així dins totes les cases dels Estats Units, a partir de revistes com Ladies’ Home Journal, Fortune, o Life.

Un exemple és Ham and Eggs. Advertisement for The Delineator, de 1929. És una fotografia impresa amb gelatina de plata, realitzada per la revista femenina The Delineator, molt coneguda en aquella època. Steiner va explicar que quan l’editor va posar-li al davant un plat amb pernil i ous, ell va sortir corrent a comprar sis dotzenes d’ous per a crear aquesta composició, i va fer tallar el pernil en forma rodona, aplicant així la seva peculiar estètica modernista al plat. Aquesta s’ha convertit en una de les imatges més icòniques de l’artista, per la seva exquisita composició i il·luminació. 

Ham and Eggs. Advertisement for The Delineator, Steiner, 1929.
Ham and Eggs. Advertisement for The Delineator, Steiner, 1929.


Així dons, inspirant-me amb la fotografia de Steiner avui us proposo un esmorzar molt senzill, amb els ingredients de la fotografia: cistelletes d’ou i pernil al forn. Fer les fotografies amb els ous he de reconèixer que va ser complicat, perquè quan els col·locava, per la seva forma rodaven, així que vaig haver d’aferrar-los amb blu-tack, i un dels ous se’m va rompre a les mans mentre l’aferrava!! A continuació us deixo la videorecepta i la recepta escrita, que desitjo de tot cor que us agradi. 

Cistelles de pernil i ou

Un esmorzar molt ràpid de preparar i boníssim, amb només tres ingredients principals, inspirat en la fotografia de Steiner "Ham and eggs".
Tiempo de preparación 5 minutos
Tiempo de cocción 12 minutos
Tiempo total 17 minutos
Plato Breakfast
Cocina Healthy
Raciones 4 raccions

Ingredientes
  

  • 4 ous
  • 4 talls de pernil
  • Formatge parmesà ratllat
  • Oli
  • Sal
  • Pebre bo

Elaboración paso a paso
 

  • El primer pas és pintar amb oli els motlles de magdalenes perquè no s'aferri el pernil.
  • A continuació col·loquem els talls de pernil a sobre, adaptant-los al motlle i hi afegim a dins formatge parmesà ratllat (o el formatge que més ens agradi).
  • Fiquem un ou dins cada un dels recipients i hi afegim sal i pebre bo al gust.
  • Portem el motlle de magdalenes al forn, calent a 200º, i deixem que es cuinin durant 12 minuts aproximadament. I violà! Un esmorzar (o sopar) super ràpid de fer i original!

Per saber-ne més:Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating