Sarah Lucas i el pollastre al forn (CAT)

Sarah Lucas i el pollastre al forn (CAT)

Sarah Lucas (1962) és una artista visual del Regne Unit, més concretament de Londres, coneguda sobretot per pertànyer durant els 90 a l’anomenat grup Young British Artists (YBA), juntament amb artistes com Damien Hirst. Va estudiar al College of Printing i al Goldsmiths College, d’on va sortir la generació dels YBA. De fet, va participar a la primera exposició que va organizar Hisrt, Freeze, de 1988.

Lucas, seguint la tradició surrealista, utilitza objectes quotidians de forma inesperada, creant ready mades, que de fet solen tenir una connotació sexual, irònica i sovint escatològica. Al 1993 va obrir una botiga a Londres amb Tracey Emin, The Shop, on venien les seves obres, com samarretes, mòbils o tasses. Cal destacar els seus autorretrats, en els que apareix sempre de forma andrògina, amb postures masculines però resaltant, en molt casos els seus atribus femenins, com a Self Portrait with Fried Eggs, de 1996.

Chicken Knickers, Sarah Lucas, 1997.

La fotografia Chicken Knickers, que es traduiria com “bragues de pollastre” en català, és una obra del 97. En ella l’artista s’ha col·locat un pollastre sobre la roba interior, simulant uns genitals. De fet, Lucas utilitza en distintes obres aliments com al·legoria dels genitals, com a Au Naturel, de 1994, o els ous com al·legoria dels pits, a Fried Eggs and a Kebab, de 1992, o Self Portrait with Fried Eggs, de 1996, on es torna a fotografiar a ella mateixa amb els ous sobre dels pits. A l’obra Sex Baby, del 2000, l’artista presenta una mena de ready made que consta d’una samarreta amb un pollastre i dues llimones, fent referència, de nou, al cos femení com objecte, d’una forma quasi sinistra. 

Lucas en les seves obres reflexa el sexisme d’una forma ambigua. Totes les seves obres tenen sempre connotancions sexuals, aparentment poc apropiades per una dona. Crítica, també, la història de l’art i la mirada masculina sobre els cossos femenins, de fet, Two Fried Eggs and Kebab s’ha relacionat amb l’Olympia de Manet.

Així dons, basant-me en les obres de Lucas, la recepta d’avui és un pollastre al forn amb llimona i mostassa, que és com el prepara sempre ma mare. És una recepta molt senzilla però molt gustosa, i el podem acompanyar del guarniment que més ens agradi, a mi com més m’agrada és amb verdures i patates al forn. A continuació us deixo la videorecepta i la recepta escrita. 

Pollastre al forn amb mostassa i llimona

Eating Arts
La recepta més senzilla i gustosa de pollastre al forn, tal i com el prepara ma mare.
Tiempo de preparación 10 min
Tiempo de cocción 2 h
Tiempo total 2 h 10 min

Ingredientes
  

 • 1 pollastre sencer net
 • 1 llimona
 • 2 o 3 cullerades de mostassa de dijon
 • Oli d'oliva
 • Sal i pebre al gust
 • 1 tassó de vi blanc
 • 1 tassó d'aigua

Elaboración paso a paso
 

 • El primer pas és nejetjar el pollastre si no està net (sempre podem demanar-ho a la carnisseria), i llevar les plomes que queden. Ma mare les crema amb el foc dels fogons o d'un encenedor de cuina (soplete, en castellà).
 • A continuació el salpebrem, tant per dins com per fora.
 • Expremem una llimona per sobre i per dins del pollastre, i fiquem alguns trossos a dins, i a continuació l'embadurnem de mostassa per tots els costats, i fins i tot per sota la pell.
 • Hi afeigm oli d'oliva per sobre, també escampant-lo per tots els costats del pollastre i el fermem amb fil de cuina perquè no perdi la forma (tal i com ho veis al video: primer fermem les cames juntes, passem la corda per sota de les ales i tornem a portar la corda a les cames).
 • El fiquem dins una safata amb un got de vi i un d'aigua perquè quedi més sucós, i el deixem al forn 2 hores a 160º, a mitja cocció convé girar-lo perquè es cuini igual per tots els costats. I voilà!

Per saber-ne més:Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating