Marc Chagall i les maduixes (CAT)

Marc Chagall i les maduixes (CAT)

Marc Chagall (1887-1985) va ser un artista jueu i bielorús d’avantguarda. De jove va estudiar art a Sant Petersburg i París, on va establir amistat amb artistes avanguardistes com Robert Delaunay o Fernand Léger. Va tornar a Rússia per participar de la revolució russa, i el ministre de Cultura el va nomenar comisari d’art de la regió de Vítsiebsk, tot i que al 23 va tornar a París on va conéixer Modigliani, qui cèrtament va influïr en la seva obra. 

És difícil classificar l’estil de Chagall en una sola categoria, ja que la seva obra beu de distints moviments d’avanguarda, com el cubisme o el fauvisme, però sempre des del seu punt de vista personal. De fet, la seva herència jueva i la seva procedència va marcar fortament la seva obra, i trobem sovint referents a la seva infantesa, o tradicions de seu poble. 

En la pintura de Chagall sovint trobem elements recurrents, que s’han interpretat com a símbols. Com les vaques, els arbres, els galls, les finestres o els violinistes, entre d’altres.

Maduixes, Bella i Ida a taula és una obra de 1916. Bella era la seva dona, amb qui es va casar un any abans de realitzar aquesta pintura, i Ida era la seva filla, que va néixer aquell mateix any. Sobre la taula trobem unes enormes fonts plenes de fruites vermelles, que pel títol podem identificar com maduixes. Una escena quotidiana i intimista, quelcom propi de les obres de l’artista. La pintura recorda a n’aquesta fotografia, realitzada uns anys després, on apareix Chagall i la seva família asseguts al voltant d’una taula parada. 

Basant-me en aquesta pintura, la recepta d’avui són unes maduixes amb vinagre, unes postres molt senzilles, com la pintura de Chagall, però fantàstiques, sobretot ara que és temps de maduixes. Jo les he acompanyat amb un iogurt de coco, que fa que aquestes postres siguin aptes per vegans o intolerants (evidentment podem utilitzar el iogurt que més ens agradi, però aquest de coco contrasta a la perfecció amb les maduixes). Us deixo la videorecepta i la recepta escrita a continuació. 

Maduixes amb vinagre

Eating Arts
Una recepta molt senzilla i sorprenent, ideal per a preparar unes postres saludables en poc temps, sobretot ara que és temps de maduixes.
Tiempo de preparación 10 minutos
Tiempo total 10 minutos
Plato Dessert
Cocina Healthy

Ingredientes
  

  • Maduixes
  • 1-2 cullerades de vinagre (suau)
  • 2-3 cullerades de sucre
  • Iogurt

Elaboración paso a paso
 

  • El primer pas és netejar i tallar les maduixes.
  • A continuació les maceram amb vinagre i sucre. És sorprenent perquè les maduixes no fan gust a vinagre, però es crea un almíbar fantàstic. Si no tens vinagre pots afegir llimona, tot i que no queda exactament igual.
  • Les deixem reposar una estona perquè es crei aquest almíbar, i ja podem servir!
  • Jo les vais acompanyar amb un iogurt de coco, que hi diu molt amb les maduixes.

Per saber-ne més:Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating