Menú Andy Warhol (III): Life savers (CAT)

“Allò més gran que ha aconseguit els Estats Units és començar la noble tradició de que els rics consumeixin en essència les mateixes coses que els pobres” – Andy Warhol.
Com ja hem explicat anteriorment, Andy Warhol va ser dissenyador comercial de professió, abans de ser artista. Aquest és un fet rellevant, ja que la obra de Warhol va estar estretament lligada amb el llenguatge publicitari.

De la obra life savers, Warhol (i el seu equip) en van fer un conjunt de 190 serigrafies numerades. Aquestes serigrafies pertanyen a la seva sèrie Ads, on l’artista redissenyava els més populars anuncis publicitaris del moment, pels que Warhol sentia una gran admiració. Resulta interessant veure la seva reconeixible forma d’utilitzar el color a partir de capes de colors, que semblen donar relleu als caramels.
Els caramels life savers són uns reconeguts dolços d’Estats Units en forma d’anella, o salvavides, d’on han rebut el nom, que es van començar a consumir cap al 1912. Aquests petits caramels, tenen distintes versions: blanes, com a gominoles , o bé dures, com a caramels. En aquest cas, jo he intentat recrear els life savers blans, amb uns motlles de silicona en forma d’anelles que vaig aconseguir per amazon.

Aquest tercer plat del meu menú warholià no és en va, i és que l’excèntric artista era un amant del dolç, que podia menjar a totes hores, substituint-lo fins i tot per les menjades més importants del dia. Tal i com ell mateix va dir:
“Compraré un tros de carn que cuinaré per sopar, i just abans de fer-ho, ho deixaré córrer i soparé allò que volia en un primer moment, pa i confitura. […] Tot el que sempre vull és sucre” – Andy Warhol.


Caramels life savers
Ingredientes
- 1 sobre de gelatina de sabors royal (jo he utilitzat la de maduixa, llimona i gerds. A més, després de fer algunes proves, m’ha funcionat molt millor la Royal light que la normal).
- 1/2 sobre o 5 g de gelatina neutra royal
- 100 ml d'aigua
- 70 g de sucre
Elaboración paso a paso
- Primerament mesclem el sucre i l'aigua un parell de minuts a foc baix perquè el sucre es comenci a fondre (sinó queden els trossets de sucre fora fondre).
- A continuació afegim la gelatina de sabor i mesclem un minut més, fins que estigui integrat (És important que la mescla no bulli en cap moment).
- Mesclem la resta de gelatina neutra i quan estigui integrada ho fiquem dins els motlles. Si són difícils de desmotllar, haurem d’engrassar-los amb oli de gira-sol, tot i que jo no vaig haver de fer-ho perquè els meus motlles de silicona eren molt fàcils de girar.
- Ha de reposar unes 12h dins la gelera, i a l’hora de servir-los, cal engrassar de nou el plat on els posem perquè no hi quedin aferrats.
