Renoir i les trufes de xocolata i taronja (CAT)

Renoir i les trufes de xocolata i taronja (CAT)

Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) és un pintor francès del segle XIX. Juntament amb Monet, és una de les cares més reconegudes de l’impressionisme. Tot i que Monet va centrar-se més en paisatges, i Renoir en la figura humana, ambdós coincidien en certs aspectes, com el rebuig cap als salons oficials, pel muntatge ideològic que existia al darrere i que no permetia el reconeixement dels artistes més joves que ofereixen una alternativa a la pintura acadèmica. Una de les característiques més rellevants dels impressionistes és que pintaven a l’aire lliure, observant els canvis lumínics i plasmant-los en la seva obra. De fet, Monet i Renoir sovint sortien a pintar junto.

Renoir era pintor de flors de porcellana, i això es va reflectir al llarg de tota la seva obra, per la seva qualitat decorativa.

Així dons, com us explicava abans, Renoir va centrar-se sobretot en les figures femenines amb un cànon de bellesa molt concret, que podem considerar com l’oposat al dels prerafaelites: les dones de Renoir són més semblants a les de Rubens, amb una cara rodona i carnosa, llavis gruixuts i pell molt blanca. Són dones sensuals però realistes. Algunes de les obres més representatives són les escenes després del bany. També destaquen les escenes socials, com El dinar dels barquers, de 1881, o El ball al Moulin de la Galette, de 1876. 

Tot i això, Renoir també va realitzar distints bodegons al llarg de la seva carrera. Aquest, natura morta amb taronges i tassa, és de finals de la seva carrera, de 1909, quan l’artista ja patia d’artrosis. És per això que les obres d’aquest període són d’un format més reduït. La pinzellada de Renoir és vibrant i colorida, i el taronja contrasta amb el verd de les fulles i el blau de la tasseta. Pel que fa a la temàtica, trobem distintes obres amb el mateix motiu. 

Natura morta amb taronges i tassa, Renoir, 1909.

Basant-me en aquesta natura morta, us proposo un plat ideal per preparar aquestes festes de Nadal: trufes de xocolata amb taronja, ja que em puc imaginar perfectament una xocolata desfeta dins la tasseta de Renoir, i les taronges al costat. Són tal vegada una de les postres més fàcils de preparar, delicioses, a l’hora que versàtils, ja que podem substituir la taronja per qualsevol altra ingredient que ens agradi i que hi digui amb la xocolata (fruits secs, fruites…), el procediment és el mateix. Fins i tot, si es desitja, s’hi pot afegir una mica d’alcohol. De fet, aquesta mateixa ganache la podem utilitzar també per farcir pastissos i altres postres.

Trufes de xocolata i taronja

Eating Arts
Són les postres més fàcils de preparar, delicioses i super versàtils. Les trufes s'elaboren amb una ganache de xocolata, que podem utilitzar també per farcir pastíssos o altres elaboracions. A més, jo en aquest cas les faig de taronja perquè m'encanten, però es poden fer de qualsevol cosa que us agradi. Ideals per aquest Nadal!
Tiempo de preparación 15 minutos
Tiempo de cocción 5 minutos
Tiempo total 20 minutos

Ingredientes
  

 • 200 g de xocolata per postres
 • 200 ml de nata + 35% m.g. (També pot ser 100g i 100 ml, sempre és la mateixa quantitat)
 • La pell de mitja taronja o una mandarina
 • Unes gotes d'essència d'azahar (es poden substituir per l'aroma que més us agradi)
 • Cacau en pols

Elaboración paso a paso
 

 • Posem la nata dins una olla, amb la pell de la taronja per infusionar-la.
 • Quan arrenqui el bull apaguem el foc i treiem la pell de taronja i, a continuació hi afegim la xocolata trocejada.
 • Amb una espàtula anem mesclant-ho tot fins que la xocolata estigui fosa i la mescla quedi uniforme.
 • En aquest moment, si ho desitgem, afegim unes gotes d'essència d'azahar.
 • Deixem la mescla dins un tupper o un bol a la gelera o bé dins el congelador perquè es solidifiqui.
 • Pasades unes hores, amb una cullereta, anem fent boletes, i lis donem forma amb les mans. Ha de ser ràpid, perquè sinó la mescla es desfà.
 • A continuació les passem per cacau en pols, per evitar que s'aferrin entre elles, i voilà!

Para saber más:Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating