Claes Oldenburg i les profiteroles (CAT)

Claes Oldenburg i les profiteroles (CAT)

A més de les escultures blanes, Claes Oldenburg és conegut per participar de happenings. El  happening normalment tenen com a centre la figura humana, però Oldenburg, al ser un artista pop, converteix els objetes en els protagonsites dels happenings. 

Sovint Oldenburg es centra en un objecte i el repodrueix de distintes formes, com passa amb Profiteroles (Ca.1990). Crea distintes litografies, esbossos i escultures al voltant d’aquest dolç. Trobem escultures numerades d’alumini pintades a mà, i de mida reduïda per tratar-se de les escultures de Claes Oldenburg (15.2 × 20.6 × 21.9 cm), que normalment amplificava les mides d’objectes convencionals. 

És interessant com l’artista elegeix usar objectes mundans posant-los al centre de la composició artística, amb la intenció de que rebin la mateixa atenció que qualsevol altra escultura, i el que pretenia Oldenburg era utilitzar aquestes representaicons d’aliments per treure l’escultura del seu pedestal, mentre altres artistes, com Warhol, ho feien amb la pintura i les llaunes de sopa.

Així doncs, basant-me en aquesta sèrie d’obres de profiteroles, la recepta d’aquesta setmana, com no podria ser d’altre forma, són unes profiteroles de pasta choux, amb xocolata i nata, per llepar-se’n els dits! A continuació us deixo la videorecepta i la recepta escrita. 

Profiteroles

Eating Arts
Com preparar pasta choux a casa de manera senzilla per fer profiteroles.
Tiempo de preparación 20 minutos
Tiempo de cocción 20 minutos
Tiempo total 40 minutos
Plato Dulce
Cocina French

Ingredientes
  

 • 110 g farina
 • 100 g aigua
 • 100 g llet
 • 90 g mantega
 • 1 pessic de sucre
 • 1 pessic de sal
 • 200 g ous (són més o manco 4 ous, però és important que la quantitat d'ous sigui la mateixa que de líquid, és a dir, de llet i aigua)

Elaboración paso a paso
 

 • El primer pas és encalentir la llet, l'aigua, la mantega, la sal i el sucre, fins que bulli.
 • Quan comenci a pujar, ho retirem del foc i afegim la farina tota de cop, i remenem amb unes varilles fins que la massa sigui uniforme. A continuació ho portem de nou a foc, aixafant la mescla perquè toqui l'olla, i quan escoltem com xispeja, ho retirem del foc.
 • Mesclant sense parar, anem afegint els ous un a un. Fins que el primer ou no estigui completament integrat no afegirem el següent. És important que la quantitat d'ou sigui exactament la mateixa que de llet i aigua, sinó la mescla quedarà massa clara. La textura que obtenim sembla quasi puré de patata.
 • Ho fiquem dins una mànega pastissera amb una boquilla rodona o d'estrella, i sobre paper de forn anem fent les profiteroles. Si volem que quedin ben rodons fora punta, podem aplanar-les amb el dit humit amb aigua.
 • Les portem al forn, ben calent a 180º, durant 20 minuts. Obrim el forn a poc a poc perquè surti el vapor, i tornem a tancar la porta, lentament, i deixem que s'acabin de coure, fins que quedin daurats.
 • Deixem que es refredin i lis feim un tall. A continuació els podem farcir del que més ens agradi, en aquest cas de nata muntada casolana, però també es poen farcir de gelat, xocolata, o fins i tot cremes salades. Si no es mengen el mateix dia es poden congelar.

Per saber-ne més:Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating