Coosje van Bruggen, l’escultura pop monumental i el gelat de iogurt (CAT)

Coosje van Bruggen, l’escultura pop monumental i el gelat de iogurt (CAT)

Coosje Van Bruggen (1942-2009) va ser una artista neerlandesa i historiadora de l’art, coneguda sobretot per les grans escultures que va elaborar juntament amb el seu marit Claes Oldenburg. Va estudiar història de l’art a la Universitat de Groningen, i al 67 va començar a treballar al Museu Stedelijk d’Amsterdam. Al 1972 es va traslladar a Nova York.

Als anys vuitanta va començar a treballar també com a curadora i crítica d’art, participant  en esdeveniments com el Documenta 7 del 1982. Coosje va treballar per primer cop amb Oldenburg al 76, un any abans de casar-se. De fer, van seguir fent feina tota la vida junts fins que Van Bruggen va morir al 2009, degut a un càncer de pit. La seva darrera obra conjunta va ser Dropped Bouquet, exposada per primer cop aquest 2021 a Nova York, a l’exposició retrospectiva “Claes & Coosje: A Duet”. 

Ella i el seu marit van crear un nou estil únic d’escultura monumental als espais públics. Una escultura pop, amb els colors vibrants característics i representant objectes quotidians, sense perdre el sentit de l’humor i la ironia. A Barcelona trobem la seva coneguda obra Mistos, de grans dimensions, que van dissenyar com encàrrec per la zona olímpica al 89. 

Dropped Ice Cream Cone, Van Bruggen i Oldenburg, 2001.

Dropped Cone (cone caigut) és una instal·lació escultòrica del 2001, que va fer Van Bruggen en col·laboració amb el seu marit. Realizada amb acer inoxidable i galvanizat, plàstic, fibra, fusta i pintura, es va ubicar al sostre d’un centre comercial a Colonya, Alemanya. El cone de gelat simbolitza una societat pròspera, tot i que al estar fonent-se cap per avall és un signe de la fugacitat, que situat sobre el centre comercial representa la cornucòpia del consumisme i del capitalisme. A més, els artistes van voler jugar amb la paraula “cone” i el nom de la ciutat “Cologne”. 

Així doncs, basant-me amb el cone de gelat de Van Bruggen, la recepta d’aquesta setmana és un gelat de iogurt amb només tres ingredients!! És una base fantàstica per acompanyar-ho d’allò que més ens agradi: fruita, xocolata, fruits secs, confitura, galetes… O per menjar-ho sol, ja que és boníssim!! A continuació et deixo la videorecepta i la recepta escrita. 

Gelat de iogurt

Eating Arts
Gelat casolà de iogrut amb només tres ingredients!! Ideal per utilitzar com a base i afegir-hi fruita, xocolata, galetes o el que més t'agradi
Tiempo de preparación 10 minutos
Plato Dessert

Ingredientes
  

  • 350 g iogurt natural (jo he utilitzat el de Pastoret, que és molt cremós)
  • 200 ml nata amb +35% m.g.
  • 80 g llet condensada (unes 4 cullerades aprox. Pots afegir-ne més o manco segons el teu gust)

Elaboración paso a paso
 

  • Abans de començar deixem les varilles de la batedora i el bol on muntarem la nata al congelador uns 10 minuts.
  • A continuació muntem la nata.
  • Mesclem el iogurt i la llet condensada, i anem afegint cullerades de la mescla a la nata. Ho mesclem tot amb moviments envolvents.
  • Fiquem la mescla dins un tupper de vidre o un motlle tipus plum-cake, i ho tapem amb un film a pell, per tal de que no es cristalitzi la superfície del gelat.
  • Ho portem al congelador mínim 4-5 hores. A la hora pots treure el gelat i tornar-lo a mesclar, perquè quedi més cremós.
  • Abans de servir-lo l'hem de treure uns 10 o 15 minuts abans perquè es comenci a descongelar.Pots servir-lo sol o amb xocolata fosa, fruits secs, fruita fresca… I voilà!

Per saber-ne més:Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating