Vincent Van Gogh, l’ametller en flor i la beguda d’ametlla (cat)

Vincent Van Gogh, l’ametller en flor i la beguda d’ametlla (cat)

Vincent Van Gogh (1853-1890) va ser un artista molt polifacètic, del que ja hem parlat en distintes ocasions, (aquí, aquí i aquí). Ens referim a Van Gogh com un artista polifacètic perquè va experimentar amb distintes corrents artístiques.

Una de les corrents que més va influenciar a Van Gogh va ser el japonisme, del que vam parlar en aquest post fa uns mesos. El terme japonisme es refereix a la influència de la cultura nipona sobre l’art occidental, sobretot l’art francès. Aquesta influència sobre tot comença amb els impressionistes, i és clau per entendre el trencament amb l’art academicista. 

Una de les meves obres preferides de Vincent és Ametller en flor, de Ca. 1890. Sens dubte aquesta obra està influenciada pels gravats japonesos que arribaven a Europa, i que els impressionistes s’estudiaven amb deteniment. Tant la temàtica, com la composició i els traços evoquen l’art japonès que tant fascinava a Van Gogh. La història rere aquesta pintura és molt emotiva, ja que Vincent la va pintar pel naixement del seu nebot, que es diria com l’artista, i representa el naixement de quelcom nou, ja que els ametllers en flor són un simbol de vida i de primavera.  Malgrat això, Vincent Van Gogh va morir tres mesos després de pintar aquesta obra. 

Ametller en flor, Vincent Van Gogh, 1890.

Els ametllers florits van ser un tema recurrent en la seva obra, com podem veure a continuació, amb obres com Branca d’ametller florit, de 1888, o l’hort rosa, segurament per la seva relació amb l’art japonès i la fragilitat de les flors.   

Així doncs, basant-me en aquesta pintura, la recepta d’aquesta setmana és “llet” o beguda vegetal d’ametlla casolana, molt fàcil de preparar i tant bona o millor que la podem comprar al supermercat. De fet, podem aprofitar la resta de l’ametlla per fer un brownie sense gluten, torrant la popa de l’ametlla al forn a baixa temperatura, que es convertirà amb farina d’ametlla. També hi ha gent que utilitza aquestes restes per fer formatge vegà i infinitat d’altres elaboracions. A continuació us deixo la videorecepta i la recepta escrita!

Llet d’ametlla

Eating Arts
Una beguda d'ametlla casolana amb només 2 ingredients!
Tiempo de preparación 8 horas
Plato Drinks
Cocina Healthy, Vegan

Ingredientes
  

  • 1 litre d'aigua
  • 100 g d'ametlles pelades crues

Elaboración paso a paso
 

  • El primer pas és deixar en remull les ametlles unes 6-8 hores (tota la nit) dins la gelera.
  • Quan ha passat aquesta estona colem les ametlles i les posem dins un processador d'aliments amb un litre d'aigua per triturar-ho. Jo ho he fet amb thermomix, i ho he triturat durant un minut a velocitat 7-8.
  • Un cop triturat, colem la mescla dins una gassa o un colador de tela, i la popa de l'ametlla la podem torrar al forn a baixa temperatura, per conseguir una farina d'ametlla.
  • La llet d'ametlla la podem guardar dins un recipient de vidre 3 o 4 dies, i si volem podem endolçar-la, però així ja és prou bona, pel meu gust.

Per saber-ne més:Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Recipe Rating